På Sæterstad kan vi tilby en rekke forskjellige aktiviteter,

avhengig av årstida og dine ønsker!

 

Noen eksempler:

 

Baking i vedfyrt bakerovn.

 

Vi har bygd vår egen vedfyrte bakerovn/steinovn, og her tilbereder vi stort sett all maten; brødvarer, kjøtt- og fiskeretter. Her kan du være med å bake ditt eget fantastiske brød, som du får med hjem.

Deigene blir satt kvelden før, og de heves over natta. Vi bruker svært lite gjær, noe som er bra for magen.

 

Pris pr.deltaker med brød: kr. 100,-

 

 

 

 

 

Lag din egen geitost:

 

Nytt gårdsysteri ble bygd i 2005, og vi videreforedler all melk til diverse geitoster.

Mest kjent er nok kaffeosten. Den lærte vi av de eldre i bygda, og vi er snart de eneste igjen som lager denne osten på Helgeland. Kaffeost var opprinnelig en samisk tradisjon laget av reinmelk. de presset og tørket osten, og det var matpakka når de var på fjellet for å se etter reinen. men etter at samene sluttet å melke reinsdyrene, gikk de over til å ha noen geiter så de kunne fortsette å lage kaffeost. Disse ble satt bort hos fjellbøndene mens samene var borte over flere dager. Da lærte bøndene tradisjonen.

 

Mysen koker vi inn til ekte brun geitost, og her kan du være med å lage din egen geitost som du kan ta med hjem.

Pris pr.deltaker med ost: kr. 100,-

 

 

 

 

 

 

Kløvtur.

 

Hva med en tur langs en av stiene her, der vi tar med geiter med kløv. Da kan de bære noe av bagasjen, pluss at de har melka med

seg. Det blir flott å få fersk melk til lappene vi kan steke på bålet til lunsj. Alle kan få prøve å melke.

Denne turen er et tilbud til ei gruppe som må forhåndsbestilles.

 

Pris m/lunsj og guide for gruppe (max 10 pers.) kr. 3000,-

Varighet ca. 4-5 timer

 

Translate »
  • Facebook